Yakin & Penampilan Rapi Meski Rutin Bekerja Siang & Malam, Ini Rupanya Rahsia Cantik 3 Gadis Ideaktiv

1 month ago 72

Sebagai pengamal media, waktu kerja kami sememangnya tidak menentu. Oh ya, ada kalanya hari kami bermula sejak awal pagi lagi. Jangan tidak tahu, ada waktunya juga tuntutan tugas memerlukan kami berkerja hingga lewat malam.

Jadual kerja memang lah padat. Segalanya demi memberikan liputan terkini serta menyediakan konten-konten menarik buat audiens!

Meski pun begitu, saya respek dan kagum bila mana rakan seperjuangan wanita saya yang sentiasa terlihat rapi meskipun harus berkerja siang dan malam serta hujan mahupun panas bila lakukan tugasan di luar.

Bagi kebanyakan lelaki, aspek penjagaan diri mungkin lebih mudah dan tidak terlalu kompleks jika ingin dibandingkan dengan wanita.

Hanya berbekalkan satu pek mencuci muka, minyak rambut dan semburan wangian, we’re good to go.

Namun, berbeza pula bagi wanita, soal penjagaan diri ini amat dititikberatkan bermula daripada penjagaan kulit, wajah hinggalah ke rambut.

Malah, saya juga sempat bertanyakan kepada beberapa rakan pejabat di Ideaktiv apa sisi rahsia mereka untuk sentiasa kelihatan segar dan rapi walaupun selepas seharian bekerja?

Menurut Najwa Mutalib, selaku Eksekutif Senior di bahagian pemasaran Ideaktiv, rutin hariannya itu ada kalanya agak padat lebih-lebih lagi apabila harus menghadiri program-program anjuran klien, mengadakan meeting-meeting penting dan macam-macam lagi.

Bila kerap terdedah dengan matahari atau terperap di bilik berhawa dingin dalam masa yang agak lama, dia mula merasakan kulit wajahya seakan kering, kusam dan kurang sihat. Perasaan bimbang itu sudah tentu ada.

Bagaimanapun, selepas mencuba pelbagai jenis produk sebelum ini, kini dia merasakan Good Virtues Co. Brightening & Hydrating Facial Cleanser amat sesuai dengan wajahnya.

Cuci muka dua kali sehari amat penting. Setelah seharian berkerja, kita tentu mahu menghilangkan segala kekotoran dan minyak yang terkumpul di dalam pori-pori. Tanpa kita sedar kulit kita juga terdedah kepada pencemaran lebih-lebih bila kita menyentuh muka.

“Bayangkan jika anda meninggalkan segala kotoran ini pada kulit sewaktu anda tidur. Tak sanggup, bukan?

“Saya menggunakan produk ini dua kali sehari. Kalau saya skip, kulit muka saya akan jadi kurang selesa. Rasa seperti berminyak dan kotor,” katanya.

Katanya lagi, dia juga tertarik dengan ramuan yang terkadung di dalam produk ini.

“Setiap kali kalau nak mencuba facial cleanser, saya akan lihat dulu pada ramuannya. Produk Good Virtues Co. Brightening & Hydrating Facial Cleanser ini mengandungi pelbagai ramuan yang baik untuk wajah.

“Antaranya Vitamin C dan Hyaluronic Acid. Ramuan ini membantu mencerahkan kulit & hasilnya kulit saya berasa lembut . Selain itu, produk ini juga turut dikayakan lagi dengan minyak habbatus sauda yang membantu melindungi kulit kita.

“Keistimewaan apabila saya memakai facial cleanser daripada Good Virtues Co. ini, ia tidak membuat kulit saya kering & lama-kelamaan kulit saya juga menjadi semakin cerah,” ujarnya lagi.

Sementara itu, produser video digital, Nina Shukor pula memberitahu skop kerjanya memang memerlukan dia turun ke lapangan bagi memastikan sesi pengambaran berjalan dengan lancar.

Seperti diketahui umum, waktu pengambaran sememangnya tidak menentu manakala lokasinya pula berubah-rubah. Jadi, apabila pulang ke rumah sudah pastinya dia mendambakan mandian yang menyegarkan dengan menggunakan produk Good Virtues Co. Ylang Ylang Perfumed Shower Cream.

“Good Virtues Co. Ylang Ylang Perfumed Shower Cream mempunyai bau yang sangat harum dan dikatakan mampu bertahan sehingga 48 jam. Jadi, ia amat sesuai dengan saya. Meskipun terpaksa menempuh hari yang panjang, saya akan sentiasa kekal segar dan berbau wangi. Dengan produk ini, saya tidak akan ragu lagi dengan masalah bau badan.

“Perkerjaan saya yang memerlukan saya berada di bawah terik matahari dan kesannya boleh mengakibatkan kulit saya kering dan kotor. Good Virtues CO. Ylan Ylang Perfumed Shower Cream mempunyai Teknologi Micellar yang membersihkan kulit secara mendalam dan hasilnya membantu memberikan 48 jam kelembapan pada kulit,” jelasnya lagi.

Kemudian saya bertanya pula kepada wartawan media sosial Majalah Remaja, Sherfiqa Ermelia Marlyn yang sering turun ke lapangan bagi menghadiri pelbagai acara termasuklah mengendalikan program anjuran Majalah Remaja.

Sebagai wartawan, Sherfiqa harus berjumpa dengan ramai orang lebih-lebih lagi dari kalangan selebriti dan individu-individu penting. Jadi, menjaga penampilan amat penting bagi dirinya terutamanya bila melibatkan soal rambut.

“Masalah rambut gugur ni terjadi selepas saya kerap kali saya menggunakan dryer dan curler yang mengakibatkan rambut saya cepat kering dan gugur. Bila sikat pula rambut akan jadi cepat kusut.

“Lantaran itu, saya dipertemukan dengan produk terbaru Good Virtues Co. Hair Fall Hair Serum. Pada muaya saya sangat terkejut kerana produk ini ternyata berkesan dan melindungi rambut saya daripada kerosakan kesan daripada sinaran matahari, pencemaran, bahan kimia dan haba daripada alat penggayaan rambut.

“Serum rambut ini boleh dipakai ketika rambut basah mahupun kering. Bukan itu sahaja, Good Virtues Co. Hair Serum ini juga mempunyai bau yang wangi dan boleh digunakan sebagai styling serta serum untuk rambut. 2 kebaikan dalam 1 serum rambut! Cool kan?

“Produk ini juga turut mempunyai ramuan-ramuan yang sangat bagus untuk kesihatan rambut antaranya Minyak Organik Habbatus Sauda, Trichomega, Minyak Zaitun, Vitamin E dan Minyak Jojoba Emas Organik.

“Kesemua bahan ini kaya dengan kebaikkan untuk membaiki dan menguatkan rambut agar kelihatan sihat sentiasa. Hasilnya rambut akan kurang gugur dan bersinar sepanjang hari,” kongsinya.

Jadi, begitulah jawapan mereka kepada persoalan saya selama ini. Bila keretampilan diri terjaga, secara tidak langsung kita akan bertambah yakin seteruskan dapat melakukan kerja dengan baik.

Ternyata, produk-produk daripada Good Virtues Co. banyak memberi solusi kepada masalah-masalah penjagaan diri. Cepat dan efektif. Maklumlah, berkerja dalam bidang ini, penjagaan masa itu amat penting untuk sentiasa kekal cantik dan yakin.

Sebenarnya, tak sukar pun untuk miliki rangkaian produk Good Vertues Co. Nak lagi mudah? Beli sahaja di Watson dan pasar raya terkemuka negara. Boleh juga boleh membuat pembelian secara atas talian menerusi laman web Watsons. Untuk pembelian boleh klik di sini: https://bit.ly/2BsyZOJ

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

The post Yakin & Penampilan Rapi Meski Rutin Bekerja Siang & Malam, Ini Rupanya Rahsia Cantik 3 Gadis Ideaktiv appeared first on Media Hiburan.

Read Entire Article