[VIDEO] Juri Indonesia Pertahan Tindakan Mas Idayu Beri Teguran Pedas Terhadap Peserta?

1 month ago 43

Juri program realiti, Famili Duo iaitu Mas Idayu menitipkan ucapan terima kasih di atas komen juri program realiti Indonesia, Soimah Pancawati yang mempertahankan tindakannya yang pernah mendapat kecaman netizen setelah menegur persembahan irama keroncong oleh Sissy Imann dan Naim Daniel.

Anggap Teguran Mas Idayu Satu Tindakan Yang Wajar

Menerusi video yang dikongsikan di Instagram, Soimah menyatakan bahawa tindakan Mas Idayu yang memberikan komen semikian adalah tindakan yang wajar.

“Saya tertarik untuk beri komen hal ini kerana kebetulan saya di Indonesia sebagai juri. Bagi saya, kalau Mas Idayu marah, itu sangat wajar, dan itupun menurutku masih marah kecil.

Mungkin kalau saya jadi juri di situ, mungkin saya akan kata ‘ngapain kamu?’. Mungkin akan bisa menangis.”-Kata Soimah

“Mummy Tetap Akan Menjadi Diri Mummy”

Dalam pada itu, Mas Idayu menjelaskan bahawa dia tetap akan menjadi dirinya sendiri, malah kini lebih mengenali siapa sahabat dan sebaliknya.

“Wah viral nya kemana-mana ini neropong kakaknya bekerja iya. But anyway thank you artis papan atas Indonesia, artis keroncong, sinden, kerana keprihatinan mu @showimah, mummy pasti akan sentiasa menjadi diri mummy sendiri.

Mummy ini kuat, kental seperti yang korang kenal..Sekarang ni mummy lebih mengenali siapa sahabat dan bukan sahabat.  Mummy tetap akan menjadi diri Mummy, dan tidak mungkin bertukar menjadi orang lain.”-Tulis Mas Idayu

Apa pendapat anda?

The post [VIDEO] Juri Indonesia Pertahan Tindakan Mas Idayu Beri Teguran Pedas Terhadap Peserta? appeared first on Murai MY.

Read Entire Article