Siri Moon Knight Digarap Sebagai Drama Yang Brutal – Kevin Feige

6 months ago 133

Moon Knight, siri Disney Plus akan datang yang dibintangi oleh Oscar Isaac, memberi peminat gambaran tentang apa yang bakal ditayangkan. Dalam beberapa ‘teaser’ dan trailer ada menunjukkan superhero terbaru itu memukul ‘sesuatu’, dan terdapat darah di atas buku limanya. Perkara ini mencadangkan bahawa siri TV Moon Knight mungkin lebih ‘gelap’ sedikit daripada yang biasa disajikan oleh Marvel.

Ini ialah sesuatu yang telah dirancang oleh Kevin Feige, ketua Marvel Studios. Isaac turut menambah bahawa arah tuju siri tersebut dikatakan lebih ‘ganas’ berbanding siri Marvel yang lain.

Moon Knight mengisahkan mengenai Marc Spector, seorang bekas marin AS yang mengalami Dissociative Identity Disorder (DID). Ia sebelumnya dikenali sebagai ‘gangguan personaliti berbilang’ (Multiple Personality Disorder), di mana keadaan ini menyebabkan dua atau lebih identiti berbeza ‘menghuni’ dalam satu tubuh badan.

Salah satu identiti ini boleh mempunyai tahap ‘kesedaran’ individu, yang dapat mengawal tubuh badan pada bila-bila masa serta silih berganti. Hal ini akan menyebabkan individu yang terpalit dengan gangguan kadangkala ‘tersedar’ dan berada di tempat yang lain.

Dalam kes Spector, apa yang menariknya, apabila dia ‘bertukar’ identiti, ia bukanlah identiti yang dicipta sendiri oleh Spector. Sebaliknya, dia bertukar menjadi ‘Konshu’, iaitu salah satu tuhan orang Mesir, yang memberikannya beberapa kebolehan supernatural.

Moon Knight bakal ditayangkan dalam siri pendek enam episod di Disney+ pada 30 Mac 2022.

Anda boleh tonton trailer Moon Knight di: YouTube

The post Siri Moon Knight Digarap Sebagai Drama Yang Brutal – Kevin Feige appeared first on OMG! Hackers?.

Read Entire Article