Grab Food atasi PWP juarai kejohanan futsal empat penjuru

1 month ago 36

KANGAR: Grab food menjuarai Kejohanan Futsal Empat Penjuru anjuran Grab Perlis dan Media Perlis dalam perlawanan yang berlangsung di D’Futsal Centre, di sini malam tadi.

Grab food menduduki tempat pertama selepas memperolehi tujuh mata diikuti Persatuan Wartawan Perlis (PWP) yang mengutip enam mata hasil dua kemenangan dan satu kekalahan dalam kejohanan itu.

Tempat ketiga pula menjadi milik Perlis FM manakala kedudukan keempat diraih oleh pasukan Grabcar.

Kejohanan tersebut berlangsung meriah dengan semangat kesukanan yang tinggi ditunjukkan dalam kalangan pengamal media dan Grab Perlis.

Pengerusi Alpha Grab Perlis, Amirul Aizar Arshad berkata, kejohanan itu dianjurkan bagi mengeratkan hubungan silaturahim antara satu sama lain di samping memupuk semangat kesukanan dalam kalangan peserta.

“Program yang julung kali dianjurkan ini mendapat sambutan amat memberangsangkan dan kita sememangnya mempunyai perancangan untuk menganjurkan lagi kejohanan seperti ini pada masa hadapan,” katanya.

Dalam pada itu, Presiden PWP, Syed Azlan Sayid Hizar berkata, persatuan itu sememangnya mengalu-alukan aktiviti sukan seperti itu dalam memupuk budaya sihat dalam kalangan ahli.

Syed Azlan berkata, program sedemikian dapat mengeratkan ukhwah di samping memberi peluang buat peserta untuk beramah-mesra dan bertukar-tukar pendapat.

“Seperti kita maklum, e-hailing merupakan antara perkhidmatan yang penting di negara ini dan menerusi kejohanan ini, kita dapat beramah-mesra dan bertukar pandangan antara satu sama lain,” katanya.-UTUSAN

The post Grab Food atasi PWP juarai kejohanan futsal empat penjuru appeared first on Utusan Malaysia.

Read Entire Article